Onze filosofie

 

wellbevinden is een éénmanspraktijk voor psychologische en psychotherapeutische hulp die gebruik maakt van de eigen kracht van mensen, ook wanneer je alle vertrouwen in jezelf bent kwijt geraakt en de toekomst niet meer helder is. Wij gaan samen met jou op zoek naar wie je bent, wat voor jou belangrijk is en wat je wensen en behoeften zijn. Daarbij willen wij zo veel mogelijk gebruik maken van de hulpbronnen in jouw eigen omgeving. Naast afspraken overdag bieden we ook (beperkt) de mogelijkheid tot afspraken in de avonduren. Je bent welkom bij ons in de praktijk, maar er bestaat ook de mogelijkheid, dat ik bij jou langs kom. We leveren liever maatwerk, dan alleen te grijpen naar vaststaande protocollen. Bij ons ben jij de regisseur van je eigen behandeling en zijn wij de partners die je daarbij willen ondersteunen. Zo ben jij ook degene, die besluit of je iemand (een partner, familielid of vriend) een keer of vaker mee wilt nemen op gesprek.

 

Ik ben Aad Renalda (januari 1955)

Erkend klinisch psycholoog en psychotherapeut. Lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en vereniging voor EMDR en vanaf 1981 werkzaam in de GGZ als psycholoog en behandelaar.
  • BIG registratienr: 59049177716 (beroepsgroep psychotherapeuten) 
  • BIG regsitratienr: 39049177725 (beroepsgroep psychologen)
  • specialisme: klinisch psycholoog

 

Voordeel van deze kleine praktijk is, dat je niet allerlei verschillende behandelaren treft tijdens een intake of later naar een andere wordt verwezen. Ook wachttijden zijn korter dan je bij de grotere GGZ-instellingen vaak aantreft. Tenslotte is er ook een grotere mate van flexibiliteit. Het nadeel is echter ook duidelijk: Als je liever met een vrouw praat of als je merkt, dat de "onderlinge klik" er niet is. Vaak is dan opnieuw overleg met de huisarts belangrijk. Ik zal je in dat geval ook helpen met het zoeken naar een andere oplossing, mogelijk bij mijn collega-psychologen aangesloten bij de zorggroep Noordelijke Maasvallei.

 

Psychische problemen hangen soms samen met lichamelijke klachten (en andersom) en dan kan een aanpak op meerdere terreinen effectief zijn. Hierbij kun je denken aan afspraken bij de fysiotherapeut voor het aanleren van ontspanningsoefeningen of voedingsadviezen van de diëtiste of voorschrijven van medicatie door de huisarts of een psychiater. Indien er sprake is van een gecombineerde behandeling, wil ik graag overleggen met de andere disciplines; dit zal ik alleen maar doen na jouw expliciete (schriftelijke) toestemming.
Ook vind ik het belangrijk om contact met je huisarts te onderhouden (zowel telefonisch als schriftelijk), dit om hem/haar op de hoogte te houden van je situatie, maar ook om een goede afstemming te hebben onderling. Ook bij een plotselinge crisis speelt de huisarts (of huisartsenpost) altijd een belangrijke rol.

 

Ik ben aangesloten bij de Psyzorggroep Noordelijke Maasvallei, een samenwerkingsverband van

GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. (www.psygroepmaasvallei.nl)

Naast werkzaam in praktijk Wellbevinden was ik tevens werkzaam bij GGZ Oost-Brabant op de forensische poliklinieken in Oss en Helmond. In 2021 ben ik hier met pensioen gegaan.